Cumhurbaşkanı Erdoğan Kınık’a Üniversite Onayı Verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kınık’a üniversite için onayı verdi. Kınık’ta Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulması planlanan Kınık Sağlık Bilimleri Yüksekokulu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay verdi.
İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Kınık ziyareti sırasında verdiği üniversite sözü hayata gerçiyor. Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer tarfından bir süredir Kınık’a Üniversite kazandırma konusunda çalışmalar devam ediyordu. Bu çalışmalarda Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve Üniversite heyeti Kınık’a gelerek Bakırçay Üniversitesi’ne bağlı Kınık Sağlık Meslek Yüksekokulu kurma için alternatif yerler belirlemişti.CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN ONAY Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kınık Belediyesi ziyareti sırasında Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer’den bilgi aldıktan sonra Kınık’a Bakırçay Üniversitesi Kınık Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kurulmasına onay verdi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN TEŞEKKÜR
Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer yaptığı açıklamada, “Kınık’a açılacak olan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunda Optisyenlik, Ortez, Protez, Yaşlı BakımTeknikerliği, Podoloji gibi bölümler olacak. Kınık’ın yıllardır özlemi ve hayali olan Üniversite kazandırmada emeği bulunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, son Başbakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ, Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder Kınık Sağlık Bilimleri Yüksekokulunun Kınık’a ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. Kınık’ta önümüzdeki aylarda hizmete girmesi beklenen kömür madeninin açılmasının ardından Bakırçay Ünivertsitesi’ne bağlı Maden Fakültesinin de açılması için fikir birliğine varıldı.

Güncel Haberler 17-19 Nisan Arasında Fırınlar Açık Olacak
Etkinliklerimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kınık’ta