Kınık Belediyesi 30. Deve Güreşi Festivali

Belediyemiz  ile Poyracık Deveciler Derneğince her yıl yapılan Deve Güreşleri festivalinin otuzuncusu bu yıl 15-16 Şubat Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak Cumartesi günü Poyracık Orta Camisinde şehitlerimiz için mevlit okutulup Mehter takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapılıp Poyracık Atatürk meydanında keşkek ikramı yapılacak.Pazar günü ise  Ege,Marmara ve Akdeniz  bölgesinden 120 çift pehlivan devenin katılacağı Deve Güreşleri yapılacak Belediye Başkanımız Dr. Sadık Doğruer Güreş festivali öncesi 12 Şubat Çarşamba günü Saat 20.00’de Kınık Belediyesi Sosyal Tesislerinde Poyracık  Deveciler Derneği Başkanı Sezgin Özdemir ve üyeleri ile bir araya geldi Doğruer yaptığı açıklamada ‘Devecilik kültürünü yaşatmak ve yeni nesillere taşımak için her yıl Poyracık mahallemizde düzenlediğimiz Deve Güreşinin nasipse bu yıl 30.yapacağız Rabbim daha nice güreşleri hep beraber yapmayı bizlere nasip eylesin Poyracık Deveciler Derneği ile yaptığımız ve ücretsiz olan geleneksel deve güreşi festivaline tüm halkımız davetlidir’dedi.

deve güreşi 2020 afiş baskı

Güncel Haberler Tarım Ve Orman Bakanı Pakdemirli’den Kınık’a Bitkisel Üretim İhtisas Osb Müjdesi
Etkinliklerimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kınık’ta