Kınık Meteoroloji İstasyonuna Kavuştu

Kınık’ta yaptırılan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu hizmete girdi. İstasyonlar ile hava tahminlerini daha sağlıklı bir şekilde yapılacak. İstasyonların meteoroloji değerlerinin anlık olarak kayıt altına alınacak. 7 Haziran seçimlerinde İzmir’den milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Kınık ziyareti sırasında söz verdiği Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu Kınık Kocaömer yolu üzerine yapıldı. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Kınık için hava tahminlerinde yanılma payının daha az olacağını ifade ederek ‘Daha önce Kınık’ta Meteoroloji istasyonu olmadığı için Bergama ve Manisa Soma ilçelerinde olan istasyonlardan gelen verilere göre Kınık için tahminlerde bulunuluyordu. Bundan dolayı tahminlerde yanılmalar yaşanıyordu. Artık Kınıklı çiftçilerimize 5 günlük hava tahminini yanılma payı en az olarak verilmektedir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Güncel Haberler Türkiye Tarım Kredi Kooperatif Marketi Kınık Şubesi Açıldı
Etkinliklerimiz Kınık Belediyesi 2. Craftİstanbul El Sanatları Fuarı’nda