‘Sadık Doğruer Kardeşimin Hep Yanındayım’

22 Şubat 2020 Cumartesi günü İzmir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Menemen ilçesinde yapımı tamamlanan Kuze Ege Çandarlı Otoyolunun açılışını yaptı ve daha sonra Helikopterle Kınık ilçesine geçti. Erdoğan, “Kınıkta Dr.Sadık Doğruer kardeşimin hep yanındayım ve destek olacağım” dedi.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in 2014’ten bu yana Kınıklılara aşkla hizmet ettiğinin altını çizen Erdoğan, ilçeye hizmet seferberliğinde Sadık Doğruer’in yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti. Erdoğan, “Siz bize sahip çıktınız, bize destek verdiniz, bizi yalnız bırakmadınız. Siz, her türlü iftiraya rağmen AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı Türkiye genelinde zirveye taşıdınız. İnşallah biz de sizin güveninize layık olmaya, çalışmaya devam edeceğiz. Neşet Ertaş, ‘Aşkınan çalışan yorulmaz’ diyor. Biz de Kınık ile beraber İzmir’e hizmet etmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı. İlçeye gelmeden önce Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolunun açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, yolun medeniyet olduğunu söyledi. “Lafla peynir gemisi yürümez. Bu kadrolar, Bay Kemal’e inanan kadrolar değil” ifadesini kullanan Erdoğan, 96 kilometre uzunluğundaki Çandarlı-İzmir otoyoluyla, İzmir-Çandarlı arasındaki ulaşım süresinin bir buçuk saatten 40 dakikaya düştüğünü belirtti. Aynı zamanda zamanla yarıştıklarını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Büyüklerimiz, ‘Vakit nakittir’ demiş. Boşuna dememişler. Vakti nakde dönüştürmek için işte bu yatırımları yapıyoruz. Bizden öncekiler niye yapmadı? İzmir’de Binali kardeşimin Ulaştırma Bakanlığı’ndan tut, Başbakanlığı dönemleri de dahil olmak üzere, onun öncülüğünde yapılan yolların haddi hesabı var mı? Bu kadar yollar yapıldı. Biz, ‘Bu yolları yapacağız ki halkımızı rahatlatalım, kaza riskini azaltalım.’ dedik. Elhamdülillah kaza riski, bizim geldiğimizden bu yana hep azaldı. Çünkü eğer yollarınız güzelse kazalar azalır, yollarınız güzelse akaryakıt azalır. Bütün bunları işte bu yatırımları yaparak gerçekleştirdik.” Bugün ayrıca bir firmaya ait seramik fabrikasının açılışını da gerçekleştireceklerini aktaran Erdoğan, perşembe günü 83 milyonun iftihar edeceği Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin açılışını yaptıklarını anımsattı. Kütüphanenin şimdiden mimarisiyle, zenginliğiyle, hizmetleriyle Ankara’nın sembolleri arasına girdiğini belirten Erdoğan, vatandaşlardan Ankara’ya gelerek kütüphaneyi ziyaret etmelerini istedi.

Güncel Haberler Evlere Servis Yapan Esnaflarımız.
Etkinliklerimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kınık’ta