Soma Maden Faciasının 10’uncu Yılında Yaşamını Yitiren 301 Maden İşçisi Anıldı.

Pazartesi, 13 Mayıs 2024

Soma Maden Faciasının 10’uncu Yılında Yaşamını Yitiren 301 Maden İşçisi Anıldı.

Belediye Başkanımız Sema Bodur Soma maden faciasının 10’uncu yılında Elmadere ve Köseler Maden Şehitliklerini Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi ve daire amirleri ile birlikte ziyaret etti. Elmadere mahallemizde Madencilerimiz adına düzenlenen hayıra katılım sağladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Belediye Başkanımız Sema Bodur 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının 10’uncu yılında Soma’da düzenlenen anma programına katıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, işçilerin yakınlarıyla birlikte Madenci Anıtı'na kadar yürüyen Başkan Bodur, anıta karanfil bıraktı.

Başkan Bodur ''Soma Faciasının 10. yılında bir avuç kömür için ömür veren madenci kardeşlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, acılı ailelerimize bir kez daha sabırlar diliyorum. Soma davasını unutmayacağız.''